Art Clock

 

Ημερολόγιο

April 2024
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Εκδηλώσεις σχολείου

Επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών

Την 14η Μαρτίου 2013 οι Α΄, Β΄και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας με αρχηγό τη μαθηματικό του σχολείου μας κ. Κ. Δημητρέλου και συνοδούς διδάσκοντες των ανωτέρω τάξεων, επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης με τίτλο ''ΤΕΧΝΗ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: από την αισθητική της Τέχνης στη λογική των Μαθηματικών" και η οποία φιλοξενεί έργα των καλλιτεχνών M.C. Escher και V. Vasarely. Η ξενάγηση στους χώρους έγινε από τους επιστημονικούς συνεργάτες του μουσείου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες υπό την εποπτεία των καθηγητών τους και παρακολούθησαν με απροσδόκητο ενδιαφέρον τις διαλέξεις - αναλύσεις των ειδικών μπροστά από κάθε ένα πίνακα των καλλιτεχνών. Εντυπωσιακή υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών, με απορίες, δικές τους σκέψεις, αναλύσεις και αναζητήσεις.

 

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση ? διδασκαλία στις αίθουσες διαλόγου και αλληλεπίδρασης, όπου ο σχολιασμός ? διάλογος στο περιεχόμενο των επιλεγμένων πινάκων και η αλληλεπίδραση με τα εκθέματα έδωσε αφορμή για γενικότερους προβληματισμούς γύρω από τα σημαντικότερα σημεία στα οποία συναντώνται και αλληλοεπηρεάζονται η Τέχνη με τα Μαθηματικά και γενικότερα η Επιστήμη αλλά και η Φιλοσοφία.

Τόσο η συμμετοχικότητα και το ζωηρό ενδιαφέρον, όσο και η γενικότερη στάση των μαθητών μας, ήταν τέτοια που απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια του επιστημονικού προσωπικού του μουσείου.

Βρειτε μας στο Facebook

Σύνδεσμοι