Art Clock

 

Ημερολόγιο

May 2024
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Κανονισμός λειτουργίας

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Ο Σ    Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ   Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ  (*)

  1. Οι  μαθητές-τριες θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στο σχολείο και ώρα 19:00.
  2. Με το χτύπημα του κουδουνιού να συντάσσονται αθόρυβα κατά τάξη και τμήμα στο συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, προκειμένου να γίνει η προσευχή ή/και τυχόν ανακοινώσεις από τη Δ/νση του σχολείου.
    Κατά την ώρα της συγκέντρωσης στο προαύλιο για την προσευχή ή/και τις ανακοινώσεις από τη Δ/νση του σχολείου, οι μαθητές- τριες οφείλουν να παρίστανται με τον απαιτούμενο σεβασμό, δίχως να ομιλούν μεταξύ τους, να καπνίζουν, να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ή/και να τρώνε.
  3. Να εισέρχονται οι μαθητές ? τριες στην αίθουσα διδασκαλίας έγκαιρα και κατά κανόνα  πριν από τον καθηγητή ? τρια. Κατ΄ εξαίρεση για την 1η διδακτική ώρα οι μαθητές- τριες θα γίνονται δεκτοί στο μάθημα από τον καθηγητή ? τρια, αλλά αν κάποιος μαθητής ? τρια προσέλθει στην αίθουσα  μετά από την παρέλευση 15 λεπτών (δηλαδή μετά από ώρα 19:15), αλλά θα παίρνει απουσία από τον εκάστοτε καθηγητή - τρια. H απουσία της 1ης ώρας θα διαγράφεται ΜΟΝΟ από το Δ/ντη του σχολείου και αφού εξεταστεί και τεκμηριωθεί επαρκώς και ανά περίπτωση η αργοπορία του μαθητή - τριας .
  4. Οι απουσιολόγοι (τακτικός και αναπληρωτής), που θα οριστούν από τον υπεύθυνο καθηγητή τμήματος,  να φροντίζουν για το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης, κιμωλίες και σπόγγο.
  5. Στις αλλαγές (δηλαδή μεταξύ 1ης και 2ης ώρας διδασκαλίας και μεταξύ 4ης και 5ης ώρα διδασκαλίας) οι μαθητές ? τριες δεν θα εξέρχονται από την αίθουσα, αλλά θα παραμένουν μέσα στην αίθουσα μέχρι να προσέλθει ο καθηγητής ? τρια της επόμενης ώρα διδασκαλίας (που οφείλει να προσέλθει στην αίθουσα ΑΜΕΣΑ).
    Στην περίπτωση που πρόκειται να μετακινηθεί ένα τμήμα για ΣΥΝΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ή σε ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ στο ΣΕΚ, αυτό θα πρέπει να γίνεται ΑΜΕΣΑ και ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ που συνεχίζουν την επόμενη ώρα.
    ΠΡΟΣΟΧΗ : Δεν θα γίνεται κατά τις αλλαγές από τους καθηγητές οποιαδήποτε διοικητική ή άλλη εργασία ως υπευθύνου τμήματος προς εξυπηρέτηση μαθητών, κλπ.
  6. Στα 2 δεκάλεπτα διαλείμματα (δηλαδή μεταξύ 2ης και 3ης ώρας διδασκαλίας και μεταξύ 3ης και 4ης ώρα διδασκαλίας) να εξέρχονται από την αίθουσα όλοι οι μαθητές ? τριες (εκτός επιμελητών, αν έχουν οριστεί από τους υπεύθυνους  καθηγητές). Στην αίθουσα παραμένουν μαθητές ? τριες με ΄ειδικό΄ πρόβλημα (μετά από συνεννόηση με τον εκάστοτε εφημερεύοντα καθηγητή ή με άδεια από τον Δ/ντη).
  7. Οι μαθητές ? τριες δεν πρέπει να κυκλοφορούν ή να παραμένουν μέσα στους διαδρόμους των επιπέδων του σχολείου σε ώρες μαθημάτων. Στην περίπτωση που υπάρχει ΚΕΝΟ (π.χ. λόγω απουσίας του εκπαιδευτικού) και δεν είναι δυνατόν να γίνει αναπλήρωση από άλλον εκπαιδευτικό, τότε οι μαθητές οφείλουν να παραμένουν στην αίθουσά τους ήσυχα για να μελετήσουν έως την επόμενη ώρα διδασκαλίας.
  8. Οι μαθητές ? τριες δεν πρέπει να παραμένουν έξω από τα παράθυρα των αιθουσών του ισογείου του σχολείου σε ώρες μαθημάτων.
  9. Δεν επιτρέπεται η είσοδος εξωσχολικών ατόμων σε όλους του χώρους κατά τη λειτουργία του σχολείου (προαύλια, διάδρομοι επιπέδων, αίθουσες διδασκαλίας, κλπ).
  10. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των μαθητών ? τριων στους χώρους των W.C.
  11. Δεν επιτρέπεται η έξοδος των μαθητών ? τριων από το χώρο του σχολείου στις ώρες λειτουργίας του και πριν από τη λήξη των μαθημάτων τους, χωρίς την άδεια του Διευθυντή. Οι εξωτερικές πόρτες στο  μανδρότοιχο του σχολείου θα παραμένουν κατά κανόνα κλειστές για λόγους ασφαλείας και για την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος, εκτός των 2 δεκάλεπτων διαλειμμάτων που θα ανοίγουν ελεγχόμενα από το ΄φύλακα΄ του σχολείου προς διευκόλυνση κυρίως των ενηλίκων μαθητών.
  12. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στους χώρους του σχολείου.
  13. Δεν επιτρέπονται ανοικτά κινητά τηλέφωνα στις αίθουσες διδασκαλίας.
  14. Όλοι οι μαθητές ?τριες οφείλουν να σέβονται την περιουσία του σχολείου, που είναι και δική τους, και να τη διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Ιδιαίτερα τους κοινόχρηστους χώρους, W.C., έξω από το κυλικείο, κλπ, να δίνεται μεγάλη προσοχή προς όφελος της υγείας όλων.
  15. Όλοι οι μαθητές ? τριες οφείλουν να διατηρούν την καθαριότητα στους χώρους του σχολείου ρίχνοντας τα σκουπίδια στα ειδικά καλάθια που βρίσκονται στο προαύλιο και μέσα στις αίθουσες. Επίσης να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και τις σχετικές οδηγίες για την πρόληψη της διασποράς της νέας γρίπης (H1N1), κλπ.
  16. Δεν επιτρέπεται να γράφουν στα θρανία, στους τοίχους, στις τουαλέτες και στους λοιπούς χώρους του σχολείου ή να προκαλούν οποιαδήποτε ρύπανση. Κάθε φθορά θα βαρύνει τους ίδιους του μαθητές ? τριες.
  17. Για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων να φέρνουν πάντοτε μαζί τους τα απαραίτητα, βιβλία, τετράδια, στυλό,  μπλοκ και όργανα σχεδίασης.
  18. Να φροντίζουν ώστε η εμφάνισή τους να είναι επιμελημένη χωρίς εκκεντρισμούς και ακρότητες.
  19. Οι μαθητές ?τριες οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με ευγένεια, χωρίς να χρησιμοποιούν αισχρές φράσεις. Επίσης απαγορεύεται αυστηρά η χειροδικία για οποιοδήποτε λόγο.
  20. Δεν επιτρέπεται η είσοδος οχημάτων των μαθητών - τριων από τη γκαραζόπορτα / ράμπα στο σχολείο.
  21. Υπεύθυνοι για την τήρηση του κανονισμού είναι τα προεδρεία των τμημάτων, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και ο Σύλλογος των καθηγητών, με τη σύμπραξη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ (εφόσον συγκροτηθεί).
    Στον Κανονισμό αυτό δεν περιλαμβάνονται λοιπά θέματα που ρυθμίζονται από τη σχετική ανά περίπτωση νομοθεσία.

 



(*) Δημιουργήθηκε μετά από συνεννόηση του Συλλόγου Διδασκόντων με τους φοιτούντες μαθητές ? τριες  και  με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του 1ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ. Έχει γνωστοποιηθεί στο 15-μελές μαθητικό συμβούλιο και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

 

Βρειτε μας στο Facebook

Σύνδεσμοι